სივრცე

2020 წლის Quadrantids მეტეორების შოუ სავსე იქნება ცეცხლსასროლი იარაღით: აი ყველაფერი, რაც უნდა იცოდეთ ამის სანახავად

2020 წლის Quadrantids მეტეორების შოუ სავსე იქნება ცეცხლსასროლი იარაღით: აი ყველაფერი, რაც უნდა იცოდეთ ამის სანახავად


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Quadrantids მეტეორების შოუ ერთერთი დიდი სამი მეტეოროების შოუებიდან არის პერსაიდებთან და ტყუპებთან ერთად. სამწუხაროდ, ეს ისე კარგად არ არის ცნობილი, როგორც ეს ორი სხვა გადაცემა ერთი მთავარი მიზეზის გამო: ძალიან ცივა.

დაკავშირებული: 11 ყველაზე სანახაობრივი გულშემატკივართა სურათი 2018 წლის პერსეიდის მეტრის შხაპიდან

Პიკი

Quadrantids პიკს აღწევს 2020 წლის 3/4 იანვარს, საათში დაახლოებით 120 სროლის ვარსკვლავი. და მიუხედავად იმისა, რომ ეს საკმაოდ სანახაობრივი სანახავია, ამ თვეში ძალიან ყინავს, რომ ხალხი გარეთ გადის და დაელოდება მეტეორების შოუს.

ამის ნაცვლად, მათ დიდი პიჯაკი უნდა ჩაიცვან და სწრაფად დაათვალიერონ. საბედნიეროდ, სწრაფი მიმოხილვა შეიძლება იყოს ყველაფერი რაც თქვენ გჭირდებათ Quadrantids– ისთვის. Quadrantids ითვლება წლის ყველაზე ინტენსიური მეტეორული წვიმა.

მათ აქვთ ნაკადის მკვრივი, მაგრამ ვიწრო, ამიტომ მათი პიკი მხოლოდ ექვსი საათია. მარტო ამ პიკის დაჭერა საკმარისი გამოცდილებაა, რომ შეცბუნებული დარჩეთ.

ეს სახიფათოა, რადგან ეს ნიშნავს, რომ Quadrantids უნდა დაიჭიროთ ზუსტად საჭირო დროს. ეს დრო არის 8:20 UTC 2020 წლის 4 იანვარს, 03:20 EST, 00:20 PST და 08:20 GMT.

როდესაც გარეთ ხართ, ეძებეთ წითელი გიგანტური ვარსკვლავი Arcturus. სწორედ აქ ნახავთ ყველაზე სროლის ვარსკვლავებს, თუმცა ისინი რეალურად ჩანს ღამის ცის ნებისმიერ წერტილში. ამასთან, სამხრეთისკენ არ უნდა გაიქცეთ.

ცეცხლოვანი ბურთები

მიუხედავად იმისა, რომ Quadrantids მკრთალია არაფერი, მაგრამ ძალიან ბნელი ცა, მათ აქვთ უზარმაზარი ცეცხლოვანი ბურთები. მხოლოდ ერთი მათგანის დანახვა ღირს ყველა უბედურება!

თუმცა, ერთი დაბრკოლება არსებობს, რომელსაც Quadrantids– ის გულშემატკივრები შეხვდებიან და ეს არის ღრუბელი ამინდი. მოსალოდნელია, რომ ამ კვირაში ქარიშხალი წვიმს ახალი ინგლისიდან აპალაჩებამდე, ოჰაიოს ხეობაში და გრეიტას ქვედა რეგიონში.AccuWeather უფროსი მეტეოროლოგი ალექს სოსნოვსკი.

ოღონდ იმედი არ მოგცეთ. ჩაიცვი ლამაზი და თბილი და მოიტანე ქოლგა და უყურე ცას იმ იღბლიანი ცეცხლოვანი ბურთისთვის!


Უყურე ვიდეოს: How to watch tonights Quadrantid meteor shower from anywhere (სექტემბერი 2022).


კომენტარები:

  1. Tamar

    რა.... მაგარია

  2. Gervaso

    You can't even get to the bottom of it.

  3. Brothaigh

    მგონი ცდებით. Დარწმუნებული ვარ. მე ვთავაზობ მის განხილვას. მომწერე PM-ში, ვილაპარაკოთ.

  4. Amichai

    Რა თქმა უნდა. ყოველივე ზემოთქმული მართალია. ჩვენ შეგვიძლია კომუნიკაცია ამ თემასთან დაკავშირებით.

  5. Shashura

    Wonderful, it is a precious answer



დაწერეთ შეტყობინება